woensdag 29 april 2020

Er zit een steekje aan hem los

Jezus
1.
Uit het huis van de linkerburen klonk de Matthäus Passion, het bekende oratorium over het lijden en sterven van Jezus. Kommt, ihr Töchter, helft mir klagen.
Na een poosje klonk uit het huis van de rechterburen een lied ter ere van Mohammed.
 

2.
Ik probeerde iemand te ontlopen in de supermarkt. Het was niet gemakkelijk. Telkens als ik op een kruispunt van paden kwam keek ik eerst even om het hoekje van de stelling of diegene er aankwam. Als dat niet het geval was stak ik snel over.
 

3.
Waar het in Amerika aan ontbreekt is een oudheid. Die was er wel, maar die hebben ze, eh, te gronde gericht.
 

4.
Onlangs heeft iemand ontdekt dat J. een groot dichter is. J. heet G. van z'n achternaam. De ontdekker stuurde zijn ontdekking aan zesduizend mensen. Iemand die ook G. heet van achteren wilde weten of de dichter soms familie van haar was. 

5.
Sinds we bij de ingang van supermarkt in de rij moeten staan hebben we hier iemand die ons uitlacht. Hij wijst naar ons en begint te lachen: "Hahahahaha!"
Er zit een steekje aan hem los.
"Of zit er een steekje aan ons los?," vroeg M.

6.
Laurent Binet, schrijver van het boek Beschavingen, over Michel Eyquem de Montaigne (1533-1592): "Het probleem met Montaigne is dat hij persoonlijke belangen altijd voor het algemeen welzijn liet gaan. Toen hij burgemeester van Bordeaux was en daar de pest uitbrak, was zijn eerste besluit om de stad uit te vluchten."  

7.
We plaatsen een begrip waar we niet verder kunnen zien. 

8.
Een overmaat aan alles. Nergens evenwicht, of het moet het evenwicht van de tegengestelde overmaten zijn. Nu eens hoogmoedig, dan weer deemoedig. Nu eens een god, dan weer een worm, nu eens uitverkoren, dan weer verdoemd. Maar die tegenstellingen maken elkaar niet ongedaan. Ze heffen elkaar niet op. Het is dubbel gewicht. Het is zwaar.  

9.
M.: "De vader van Kim Jong-un, Kim Jong-il, stierf in 2011. Het schijnt zo te zijn dat de artsen hem niet durfden te vertellen dat hij dood was."

Geen opmerkingen:

Een reactie posten