zondag 4 augustus 2019

Hij had vreselijke dorst

1.
Hij had het uitje zo fijn gesneden dat het wel sneeuw leek. 

2.
Onderweg van Barcelona naar Amsterdam via de Autoroute du Soleil kwamen we vast te zitten in een steegje midden in Lyon. 

3.
Eeuwige Bouillon organiseert binnenkort in samenwerking met The Refrigerator Gazette en de Binst & Onderwijl Group de Avond van de Vergevingsgezinde Lever. Komt allen! 

4.
Ik was net zo graag iets levends geweest met minder onderdeleneen vlam of zo. 

5.
In vond deze aantekening terug van 14 juli 2017: "Uit de brandende Londense Grenfell Tower kwam een moslim gerend, helemaal zwart van de rook en uitgedroogd door de hitte. Hij had vreselijke dorst. Brandweer-lieden gaven hem een glas water, maar die nam hij niet aan, tot hun ontzetting. Het was ramadan, zei hij."
De Grenfell Tower vloog in brand om 01:00 uur 's nachts. Om die tijd is het vasten voorbij.
De ramadan begint 's ochtends wanneer men in de eerste lichtstralen van de zon een witte draad van een zwarte draad kan onderscheiden.
De ramadan eindigt 's avonds wanneer dat niet meer kan.
Rond 01:00 uur 's nachts te Londen kan een moslim dus gewoon water drinken als hij dorst heeft (ik lees bij de zeer geleerde Karen Armstrong dat de ramadan ouder is dan de islam).
 

6.
Medewerking betekent in veel gevallen, misschien wel in de meeste gevallen, misschien wel in alle gevallen: tegenwerking. 

7.
Ik ben oppervlaktekundige. 

8.
Vroeger namen ouders pas afscheid van hun kind als het een jaar of zes was; dan ging het naar het internaat. Nu nemen ouders al afscheid van hun kind als het een jaar of drie is; het gaat dan op internet. 

9.
Weinigen weten zo goed de weg op de grens van lichaam en geest als Mats Wilander de tennisser. 

10.
Op de Romeinse feestdag ter ere van de god Saturnus was het streng verboden om een oorlog te beginnen. 

11.
Er is geen verschil tussen ontsnappingsfilms zoals Alcatraz en The Shawshank Redemption en inbraakfilms zoals Ocean's Eleven en The Bank Job. Een ontsnapping uit de gevangenis is tenslotte ook een inbraak (namelijk een inbraak in de vrijheid).

12.
Lang leve het concrete, het materiële, het definitieve, puntige, rotsige, stenige, planetaire, ruwe, stekelige, reële! Ja, en lang leve het onontkoombare en het onherroepelijke! Ach, en ook lang leve het krioelende!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten