zondag 9 januari 2022

Goed zo, Amerikanen

Amerika is een failed state. Een revolutie is beslist nodig, maar onder leiding van Donald Trump zal Amerika een dictatuur worden. Amerika is al een dictatuur, maar nu wordt tenminste nog de schijn van democratie opgehou-den (de schijn ophouden is belangrijk). Onder Donald Trump zal dat niet meer het geval zijn.
De televisie vertoonde op 6 januari een reconstructie van de bestorming en inneming van het Capitool door het Amerikaanse volk. Sommige bestormers hadden lang haar met een bandana en een mes op hun heup of tussen hun tanden. Andere hadden buffelhorens opgezet. Het leek alsof ze uit de bossen kwamen als dieren.

Goed zo, Amerikanen
, lijk maar op dieren. Zet maar horens op jullie hoofden. Draag maar buffelhuiden. Tooi je maar met veren. Vouw jullie vlag mooi op, ontmantel het vrijheidsbeeld en geef het land terug aan de indianen, die nog maar 168 jaar geleden
¹ aan president Pierce schreven: "Wij zijn een deel van de aarde. Het rendier, het paard, de grote adelaars zijn onze broeders. De schuimkoppen in de rivier, het sap van de bloemen, het zweet van de pony en de manhet is allemaal hetzelfde wezen, ons wezen. Als dus de president laat zeggen dat hij ons land wil kopen, vraagt hij wel veel van ons."

¹ In 1854

Geen opmerkingen:

Een reactie posten