maandag 28 maart 2022

Over wie gaat dit eigenlijk?

Neutrino in het beton
1.
Ze waren ontspannen op de nonchalante, landerige, hooghartige manier die bij jongens van hun leeftijd paste. Op een of andere manier hadden ze het gevoel dat ze alles al bereikt hadden, wat lichamelijk natuurlijk ook zo was. Wat kon het ze allemaal schelen? Onverschilligheid was door het weefsel van hun bestaan geweven als een gouden draad.

2.
Hij had bij haar nooit een bijzondere belangstelling of liefde voor hem kunnen ontdekken. Wel was er een soort zorgelijkheid, veroorzaakt door het complexe schuldgevoel een mens (homo sapiens sapiens) op de wereld gezet te hebben. Meer sorry dan liefde, goedbeschouwd.

3.
In de reiziger zat een kluizenaar gehurkt, in de kletskous een kartuizer, in de charmeur een autist, in de vriend een vijand. Dit veroorzaakte spanningen die zich maand na maand, jaar na jaar in hem opbouwden en zich periodiek ontlaadden in gewelddadigheid.

4.
De faculteit geschiedenis zat op de achtste etage van het flatgebouw. Een lift tilde je omhoog naar het verleden.

5.
"Over wie gaat dit eigenlijk?"
"Maakt het wat uit?"

6.
Een neutrino is een deeltje zonder massa dat overal doorheen kan vliegen. Voor een neutrino heeft een menselijke cel de ruimtelijkheid van een kathedraal. Wat voor ons ondoordringbare materie is (bot, beton, staal), is voor een neutrino een grote leegte waarin hij vrij kan rondvliegen zoals een Cessna 172 Skyhawk in de blauwe lucht. Van dit vliegtuigje uit 1952 werden er 44.000 geproduceerd en geleverd. Het is 's werelds meest verkochte vliegtuigje.
Ik wil er ook een, en daarom ga ik morgen of zo beginnen met zeer veel geld verdienen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten