dinsdag 15 oktober 2013

Heel toevallig

Binnenkort komt de film Escape Plan in de bioscopen. Het is een film met een van mijn favoriete acteurs, oud-gouverneur Arnold Schwarzenegger. Het is jammer dat Woody Allen nooit een film met Arnold Schwarzenegger gemaakt heeft.
Ook doet mee: Sylvester Stallone. Ze zitten (in de film) gevangen in de best beveiligde gevangenis die er ooit is gebouwd en ze gaan samen ontsnappen. Mijn favoriete filmthema. Mijn hele leven is naar mijn smaak een tot nu toe mislukte ontsnappingspoging, vandaar. Maar ik geef niet op, geheel in de strijdvaardige geest van Buffalo Bill, die zei: "My first plan of escape having failed, I now determined upon plan B."
Ook gaan Schwarzenegger en Stallone in de film met elkaar op de vuist, iets wat volgens Stallone onontkoombaar was. Hier ben ik het mee eens.
Ik zag Sylvester Stallone vandaag in de film Rambo, First Blood. Ik zat te kijken met mijn dochter. Ze begreep aanvankelijk niet waarom ik het een leuke film vond. Al dat bloed. Maar toen kwam de scene met het wilde zwijn. Rambo zit op een hoge tak in een boom, met een zelfgemaakte speer in zijn handen. Dan zie je, onder de boom waar Rambo in zit, een wild zwijn scharrelen, heel toevallig. Dan springt Rambo met speer en al naar beneden, boven op het wilde zwijn. En dan zie je hem door het woud lopen met een groot stuk gevild wild zwijn op zijn schouder. Daar zag ze ook de grap wel van in.

Op de foto, rechts: Arnold Schwarzenegger.

2 opmerkingen:

  1. "Stallone came up with an idea to actually jump on a boar’s back and kill it with a knife, capturing it all on film. This was immediately shot down, to which Stallone came back with a dozen more ridiculous scenarios including Rambo going up against mountain lions and deer. The Rangers on set said the only animal he’d be able to take out by himself would be a jackrabbit. They did say the jackrabbit would probably bite him, though."

    http://www.filmschoolrejects.com/features/28-things-we-learned-from-the-first-blood-commentary.php#

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mijn zus was een keer skie├źn in een sjiek oord, en daar zag ze Roger Moore (James Bond) de helling af gaan. Hij kon er helemaal niks van. Hij viel de hele tijd op zijn gat, in de sneeuw, en moest dan weer overeind geholpen worden door een helper. Zo is het gesteld met onze helden van het witte doek. Mijn zus zat ook een keer naast Johan Cruijff, in een vliegtuig.

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.