woensdag 16 oktober 2013

Toen kwam de scène met het wilde zwijn

De twee acteurs in Escape Plan
Escape Plan is een film met mijn favoriete acteur Arnold Schwarzenegger.
Het is jammer hij nooit een film met Woody Allen heeft gemaakt.

Ook doet mee: Sylvester Stallone.
Arnold Schwarzenegger en Sylvester Stallone zitten in een zwaar bewaakte gevangenis en ze gaan samen ontsnappen.
Dit is mijn favoriete filmthema.
Mijn hele leven is een mislukte ontsnappingspoging. Maar ik geef niet op, geheel in de strijdvaardige geest van Buffalo Bill, die zei: "My first plan of escape having failed, I now determined upon plan B."

Ik zag Sylvester Stallone vandaag in de film Rambo, First Blood. Ik zat te kijken met M. (12).
M. begreep aanvankelijk niet waarom ik het een leuke film vond. Al dat geweld, al dat bloed. Maar toen kwam de scène met het wilde zwijn.
Rambo zit op een hoge tak in een boom, met een zelfgemaakte speer in zijn handen. Onder de boom waar Rambo in zit, scharrelt een wild zwijn en Rambo springt met speer en al naar beneden, boven op het wilde zwijn. Even later zie je Rambo door het woud lopen met een groot stuk gevild wild zwijn op zijn schouder.
Daar zag M. ook de grap wel van in.

2 opmerkingen:

  1. "Stallone came up with an idea to actually jump on a boar’s back and kill it with a knife, capturing it all on film. This was immediately shot down, to which Stallone came back with a dozen more ridiculous scenarios including Rambo going up against mountain lions and deer. The Rangers on set said the only animal he’d be able to take out by himself would be a jackrabbit. They did say the jackrabbit would probably bite him, though."

    http://www.filmschoolrejects.com/features/28-things-we-learned-from-the-first-blood-commentary.php#

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mijn zus was een keer skieën in een sjiek oord, en daar zag ze Roger Moore (James Bond) de helling af gaan. Hij kon er helemaal niks van. Hij viel de hele tijd op zijn gat, in de sneeuw, en moest dan weer overeind geholpen worden door een helper. Zo is het gesteld met onze helden van het witte doek. Mijn zus zat ook een keer naast Johan Cruijff, in een vliegtuig.

    BeantwoordenVerwijderen