maandag 11 februari 2013

Hij heeft ballen en ze hangen goed*

Zak met ballen
Op 4 juli 1415 stopte paus Gregorius XII met paus-zijn zonder dood te zijn. Men besloot dat er pas een nieuwe paus zou komen als hij was overleden.
Is er ooit een nieuwe paus aangesteld terwijl de oude paus nog leefde?
Misschien wordt het eens tijd voor een vrouw.
In de negende eeuw werd er een paus gekozen die een vrouw bleek te zijn.
Sindsdien wordt elke paus gecontroleerd op mannelijkheid. Is hij een man, dan wordt er geroepen: "Testiculos habet et bene pendentes!"
Hij heeft ballen en ze hangen goed!

* Dit stukje werd geschreven naar aanleiding van de bekendmaking, vandaag, van de spoedige aftreding van de oude paus Benedictus XVI (de eerste paus sinds eeuwen die levend uit het ambt terugtreedt)

4 opmerkingen:

  1. Koken met boter die je uit de billen van Maria Schneider hebt geschraapt, handmatig controleren van de ballen van de paus, befwaarschuwingen op damesondergoed.... mooie rapportages vanuit het achterste hokje van de heren-wc's op perron 5 van het Proefstation.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ach ja, zelfs op de hoogste troon ter wereld zit je nog steeds op je eigen gat.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik vind het zo interessant dat de ballen van de paus 'goed moeten hangen'. Ik vraag me meteen af of mijn ballen eigenlijk wel goed hangen. Waarschijnlijk moet je eerst paus worden om daar achter te komen.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Interesse voor de baan? Maar nu je het zegt... wat is, inderdaad, "goed hangen"? Het is schijnbaar niet genoeg dat hij ballen heeft. Misschien betekent: ... en ze zijn echt.

    BeantwoordenVerwijderen