maandag 11 augustus 2014

Over de wereldbrand

1.
In Mallorca waren overal in de bossen brandgangen.
Dit zijn onbegroeide stroken grond van twaalf tot twintig meter breed om bosbranden in te tomen.

2.
Het internet moet ook brandgangen krijgen.
Het internet zou vrede, vrijheid, welzijn, geluk, verlichting, een nieuwe orde en kennis verspreiden over de wereld.
Precies zo dachten de hippies in de jaren '60 van de vorige eeuw over drugs.
De mogelijkheid dat het internet oorlog, onvrijheid, armoede, ongeluk, duisternis, een nieuwe wanorde en onwetendheid zou verspreiden over de wereld werd niet eens in overweging genomen, hoewel het voor de hand liggend is, zelfs zeer voor de hand liggend. 

3.
Ik pleit daarom voor onbegroeide stroken internet, zodat lokale, regionale of nationale brandjes zich niet tot een wereldbrand kunnen uitbreiden.

3 opmerkingen:

  1. Een echte bosbrand is vrij feitelijk een echte bosbrand, maar wie bepaalt wat een internetbrandje is? Jij? Poetin? De VN?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Weet ik veel. Das Ministerium fur Genauigkeit und Seele, James Bond, de Partij voor de Geleidelijke Vooruitgang binnen de Grenzen der Wet, de Boeddha, Bos- en Natuurbeheer Wageningen, het Ministerie van Volksgezondheid, Nikolai Gogol?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Maar misschien moet internet opgenomen worden in de lijst van harddrugs (of softdrugs) in de Opiumwet: ... furethidine, GHB, hennepolie, heroine, N-hydroxymethyleen-dioxy-amfetamine, hydroxypethidine, internet, isomethadon, ketobemidon...

    BeantwoordenVerwijderen