dinsdag 18 juni 2013

Het leven stroomde terug in ons huis

Internet was er een paar dagen af. Het leven stroomde terug in ons huis. We keken met ons vieren naar een tv-programma voor de hele familie; op de radio was vrolijke dansmuziek; er werd piano gespeeld op de elektrische piano (met ingebouwd applaus); boeken werden opengeslagen op de bladzijde waar ze jaren geleden waren dichtgeslagen; gesprekken kwamen langzaam weer op gang. Mijn dochters, vertelden ze, zijn vrij gelukkig; de oudste gaat al naar de middelbare school!

4 opmerkingen:

  1. Daar kwam je nu achter, dat ze naar de middelbare school gaat? Dan is het misschien het overwegen waard om internet wat vaker af te laten sluiten.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heeft Gabriel Garcia Marquez daar ook niet een roman of verhaal over geschreven? "Vele jaren later, staande voor het vuurpeloton, moest kolonel Aureliana Buendia denken aan die lang vervlogen middag, toen zijn vader hem vertelde dat het internet was uitgevallen."

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ah, Honderd Jaar Zonder Internet. "Vele dingen waren hun naam kwijtgeraakt en om ze te noemen, moest je ze aanwijzen met je vinger."

    BeantwoordenVerwijderen