zaterdag 9 december 2023

Over de nieuwe wereld

Onze wortels
1.
In het verkiezingsprogramma¹ van de Partij voor de Vrijheid (PVV) staat: "Nederland is geen islamitisch land. De PVV wil geen islamitische scholen, korans en moskeeën. We leggen grondwettelijk vast dat onze joods-christelijke en humanistische wortels de dominante en leidende cultuur vormen in Nederland."

2.
Wat een krom Nederlands.

Met die "humanistische wortels" bedoelt Geert Wilders denk ik de Griekse en Romeinse oorsprong van de Europese beschaving. 

3.
Maar Europa heeft geen joods-christelijke wortels. Als dat zo was zou het leven hier zijn zoals in het Midden-Oosten (IS, Saoedi-Arabië, Israël, Jemen, Syri
ë e.d.). Het monotheïsme heeft Europa juist heel ziek gemaakt. Europa begon zich pas weer een beetje beter te voelen toen het zijn eigen oorsprong hervondde Griekse en de Romeinse en daar nieuwe moed uit putte. De zon brak door.

4.
Het christendom, het jodendom en de islam komen van buiten Europa.
Europa is al eeuwen (al millennia) bezig om het monotheïsme van zich af te schudden. Europa is antimonothe
ïstisch.

5.
De Europese jaartelling is de enige jaartelling met negatieve jaren. In die jaren onder nul of in het rood speelt zich het beste deel van de Europese geschiedenis af. 

6.
Waar het monotheïsme komt, verkwijnen mens en natuur. Het lijkt me daarom logisch of consequent om, als het dan toch moet, alle monotheïstische religies te verbieden in plaats van alleen de islam.

7. (Over homo sapiens)
Rijk
: Animalia.
Stam: Chordata.
Klasse
: Mammalia.
Orde: Primates.
Infraorde
: Simiiformes.
Familie
: Homidiae.
Geslacht
: Homo.

8.
Er is maar één god. Alle andere goden zullen vernietigd worden. En ook degenen die in de andere goden geloven zullen vernietigd worden. Dit staat in de heilige boeken van het monotheïsme.

9.
Het wordt niet minder. Aan Israëls oorlog tegen de Palestijnse bevolking van Gaza (en nog niet zo lang geleden de oorlog van Islamitische Staat tegen de wereld) is te zien tot welke ongekend hoge organisatiegraad, vernietigingskracht en onmenselijkheid het infame "Er is maar één god" en de zelfverheerlijking² van degenen die in deze ene god geloven (of geloofden
– zulke mentale vormen zijn zeer bestendig) zich heeft ontwikkeld. De gruwelen zijn niet meer om aan te zien. 

10.
Als je de hele geschiedenis overziet, dan betekent de befaamde "vrijheid van godsdienst" waarmee het monotheïsme de grondwetten van Europa is binnen geglibberd: vrijheid om te verhinderen, te verbieden, te verwoesten.

11.
Als straks de rook van de oorlog in Gaza is opgetrokken, zul je zien dat we in een nieuwe wereld leven. Over deze nieuwe wereld later meer.

¹ https://www.pvv.nl/images/2023/PVV-Verkiezingsprogramma-2023.pdf
² Zelfverheerlijking is een gebrek aan zelfbeheersing

Geen opmerkingen:

Een reactie posten