zondag 18 maart 2012

De Zwitser

Vandaag om 21.00 Nederlandse tijd begon de finale van het tennistoernooi in Indian Wells, een stad in California in de VS. Nou ja, ik denk dat het een stad is. Misschien is het een streek, een gebergte, een universiteit, een reservaat, een waterval, een kreek... Enfin, dat doet er niet zoveel toe. In Indian Wells - wat het ook is - organiseren ze jaarlijks een van de grootste tennistoernooien van het jaar. De eigenaar van het toernooi is Larry Ellison van Oracle, die volgens het tijdschrift Forbes 27.000.000.000 dollar bezit, wat veel is in mijn ogen. In de finale van Indian Wells stond Roger Federer, "de Zwitser".
Als de Zwitser een finale speelt, dan wil ik het zien. Uit een wereldwijd onderzoek is gebleken dat hij wordt beschouwd als de op een na betrouwbaarste figuur van onze planeet. De betrouwbaarste is Nelson Mandela. Na de Zwitser komt geloof ik Barack Obama. Raar onderzoek. Maar ik wil de Zwitser niet zien spelen omdat hij betrouwbaar is, ik wil hem zien spelen omdat hij tegelijk elegant en meedogenloos is, een zeldzame combinatie die hij gemeen heeft met bijvoorbeeld Oscar Wilde en Winston Churchill.
De finale werd niet uitgezonden op tv. Niet door de BBC, niet door Eurosport, niet door de BRT of de NOS... nergens. Maar wel op internet tv. Je kon de wedstrijd op Sport1 kopen voor 3,99 euro. Dat heb ik gedaan, voor het eerst in mijn leven, en ik had het gevoel dat ik de nieuwe tijd binnen trad.

Op de foto: een stuk van het nieuwe horloge van de Zwitser

4 opmerkingen:

 1. Welkom!
  Ik ben op dit moment open source software aan het downloaden, op mijn werk. Ook zo'n stap, vind ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De gebruiker als mede-ontwikkelaar... Heb je wel genoeg verstand van computertaal? Straks loopt alles door jou nog in de soep, wereldwijd.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat zou mooi zijn, als me dat zou lukken.

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.