vrijdag 9 september 2011

Ik ga een boek schrijven

Ik ga een boek schrijven over een man die in één klap al zijn ambities kwijtraakt en daardoor in een mum van tijd tot zo'n onvoorstelbare hoogte stijgt, dat hem nog bij zijn leven de eer ten deel valt opgenomen te worden in de nationale galerij der groten, niet als bevrijder, maar als bevrijde

Illustratie: onderscheiding in de Venezolaanse Orde van de Bevrijder (Simon Bolivar)

6 opmerkingen:

  1. Maar dat ziet hij dan toch helemaal niet meer als een eer, die lintjes en lofprijzingen? Integendeel zelfs, het zal hem waarschijnlijk minder boeien dan de aardappels die hij aan het schillen is als hij zijn uitverkiezing via het radiojournaal verneemt. Wel mooi, nu eens geen happy end, open einde of cliffhanger, maar een boek met een volkomen ongeïnteresseerd einde.

    Titelsuggestie: Der Mann ohne Ambitionen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jawel hoor, dat vind hij nog steeds heel mooi, want hij krijgt een lintje, en ook al ben je al je ambities kwijtgeraakt, een lintje blijft hoe dan ook begerenswaardig. Op de foto: het medaillon van de Venezolaanse Orde van de Bevrijder. In het midden een afbeelding van Simón José Antonio de la Santísima Trinidad Bolívar y Palacios, daaromheen 32 gouden stralen. Mooi toch?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik ben er niet op uit, maar als rechtgeaarde anarcho-chaoot zou ik een lintje niet afwijzen.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. "Graag of niet" staat er in artikel 18 van het Besluit Koninklijke Onderscheidingen...

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Zo is het. Ik kan me nog herinneren dat Jean Paul Sartre in, ik dacht, 1964 de Nobelprijs weigerde. Ik was toen 6, maar al goed op de hoogte van alle ontwikkelingen. Ik dacht (weet ik nog): van die man lees ik nooit meer wat. Was sowieso al klaar met het existentialisme.

    BeantwoordenVerwijderen