zaterdag 11 februari 2012

Alibiphonomat

Ik droomde dat ik aan het telefoneren was en alleen maar antwoordapparaten aan de lijn kreeg. Honderden antwoordapparaten. Toevallig had ik de dag ervoor - in het echt - de hele dag uitsluitend antwoordapparaten (voicemail) aan de lijn gekregen, heel irritant.
Ik heb de wereld nog gekend zonder antwoordapparaten. Duidelijke wereld: iemand nam op, of iemand nam niet op. Er was geen tussenweg. Na een paar keer overgaan hing je op uit een soort beleefdheid. Het kon namelijk zijn dat iemand de telefoon niet wilde opnemen.
Op de foto zie je de allereerste automatische telefoonbeantwoorder, de Alibiphonomat uit 1957, gebouwd door de Duitse firma Willy Muller. Twitter, Facebook, Linkedin - allemaal voortgekomen uit de geest van de Alibiphonomat.
Enfin, die droom. Ik vond het verdacht. Hoe meer antwoordapparaten ik aan de lijn kreeg, hoe meer ik ging bellen. Maar ik kreeg niemand te spreken. Ik keek naar buiten en ik zag geen auto's, geen bussen, geen mensen. Ik ontdekte dat de mensheid was uitgestorven. Alleen de antwoordapparaten werkten nog, een en al ontvankelijkheid.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.