donderdag 17 februari 2011

De legendarische Worstclub bestaat zes jaar


De Worstclub en de KNSM Sociëteit hebben het genoegen u uit te nodigen voor een avond worstbegeerte in de Kompaszaal, op woensdagavond 2 maart 2011.
De legendarische Worstclub bestaat zes jaar en telt 2300 ereleden, 300 gewone leden, 3 edelvoorzitters, 15 niet-leden en een Berlijnse hond. Voorzitter van de Worstclub – onze gast op 2 maart – is Fredie Beckmans, The World’s Worst Artist. Beckmans: “Menig kunstenaar heeft me met minachting aangekeken en geroepen zelf een veel slechter kunstenaar of kunstenares te zijn.”

Al zes jaar reist Fredie Beckmans met de Worstclub door Nederland en Europa. Hij bereidt zich nu voor op optredens in China, Mexico en IJsland.

Waar hij komt geeft hij met zijn worstwaardigheden de zondige gulzigheid vorm en kwaliteit: “Te leven voor die ene ultieme worst.”

Maar er is ook ruimte voor de deugd van de bespiegeling: “Elk inzicht heeft twee kanten waar men het kan aanvatten. Het ene a priori, het andere a posteriori, schreef de vermaarde filosoof Immanuel Kant. Hij bedoelde hiermee dat je een worst zowel van voren als van achteren kunt beginnen op te eten, zoals kennis vooraf en achteraf kan ontstaan.”

Terwijl de kok van de Kompaszaal de worstjes laat schetteren in spetterend vet, zal Fredie Beckmans verhalen over zijn recente worstreizen door Zwitserland, waar hij – met succes – op zoek is geweest naar de ideale worst, de vegetarische worst, de gejodelde Alpenworst, de vierkante worst en de gecertificeerde Zwitserse legerpaardenworst.
Ook zal hij een verhandeling houden over religies en hun houding tegenover varkens, runderen en paarden.
Hij zal voorts liederlijke worsten bezingen, en iedereen die de eer heeft mee te doen aan deze 534e weergaloze culinaire Worstclubvergadering uitnodigen om lid te worden.

Voor vegetariërs zijn er vegetarische worsten!

“Oooh wat is die worst weer lekker, osseworst, leverworst, bloedworst, rookworst, knakworst, metworst, en van een droge worst krijg ik zo’n ongelofelijke dorst. Daarom. Braad jij mij een worst, dan les ik jou de dorst.”

Tot woensdag 2 maart 2011!

1 opmerking: